Het Wandelnieuws – Wandelroutes.org

27 juni 2021

Wandelen aan Zee

De zomer is begonnen !

Trek je deze zomer naar de Belgische Kust ?
Zoja, dan kan je op wandelroutes.org vele wandelroutes vinden geordend per gemeente. Download de GPX track op je smartphone en start je wandeling. Bij meerdere routes is er ook een routebeschrijving in PDF beschikbaar.

Geniet van je wandeling !

P.S. : Is er een wandeling die ontbreekt op de site, laat het ons dan zeker weten, dan voegen we deze zo snel mogelijk toe !

26 december 2020

Sneeuwwandelingen Hoge Venen

Er wordt de volgende dagen sneeuw verwacht in de Hoge Venen. Een ideaal moment om de mooiste sneeuwwandelingen te ontdekken in de Hoge Venen. Op wandelroutes.org vindt u een overzicht van deze wandelingen rond Signal de Botrange en Baraque Michel.

Meer Info:

https://wandelroutes.org/hoge-venen

19 december 2020

Kerststallentochten Vlaanderen

Wandelen langs kerststallen in de kerstsfeer

Op Wandelroutes.org vindt u een overzicht van kerststallentochten en lichtwandelingen in Vlaanderen.


De gemeenten en organisaties hebben hun best gedaan om coronaproof kerststallenwandelingen en lichtwandelingen uit te stippelen.

Om alles veilig te laten verlopen volg de (lokale) corona maatregelen op.

Maar vooral geniet van deze mooie en gezellige wandelingen in de kerstsfeer.

Meer Info:

https://wandelroutes.org/kerststallentochten

13 december 2020

Uitbreiding wandelnetwerk in Landschapspark Bulskampveld

Westtoer stelt het vernieuwde wandelnetwerk van Landschapspark Bulskampveld voor. De uitbreiding met 75 kilometer wandelpaden koppelt Oostkamp en Sint-Maria-Aalter voortaan aan het netwerk.

Het wandelnetwerk Bulskampveld breidt uit van 150 naar 225 kilometer. Het knooppuntennetwerk verbindt de toeristische regio’s Brugse Ommeland (West-Vlaanderen) en Meetjesland (Oost-Vlaanderen). Het strekt zich uit over de vijf gemeenten van het Landschapspark Bulskampveld: Beernem, Wingene, Ruiselede, Aalter en Oostkamp.

Nieuwe expeditie en uitbreiding wandelnetwerk in Landschapspark Bulskampveld
 (c) Westtoer

Voortaan maken de bossen van Nieuwenhove en Kampveld, de dorpskernen van Waardamme (Oostkamp) en Sint-Jan (Wingene) en Domein Menas in Sint-Maria-Aalter deel uit van het wandelnetwerk Bulskampveld. Via de natuurgebieden de Warandeputten en de Leiemeersen steek je nu makkelijk over naar het wandelnetwerk Velden en Meersen.

Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen plaatsten de nieuwe bewegwijzering voor de 164 knooppunten, met steun van Toerisme Vlaanderen. Ze is uitgevoerd in twee richtingen en bevat 575 houten palen en 1.255 bewegwijzeringsbordjes.

De bestaande lusvormige wandelroutes werden op de knooppunten gelegd en staan nu als suggestieroutes op de wandelnetwerkkaart. Van deze routes is geen individuele wandelkaart meer verkrijgbaar. De wandelroutes blijven wel bewegwijzerd en downloadbaar via de website van Westtoer.

De kaart van het wandelnetwerk Bulskampveld wordt uitgegeven op scheurvrij en waterbestendig papier. De kaart kost € 8,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en Toerisme Oost-Vlaanderen (www.routen.be/webshop).