Uitbreiding wandelnetwerk in Landschapspark Bulskampveld

Westtoer stelt het vernieuwde wandelnetwerk van Landschapspark Bulskampveld voor. De uitbreiding met 75 kilometer wandelpaden koppelt Oostkamp en Sint-Maria-Aalter voortaan aan het netwerk.

Het wandelnetwerk Bulskampveld breidt uit van 150 naar 225 kilometer. Het knooppuntennetwerk verbindt de toeristische regio’s Brugse Ommeland (West-Vlaanderen) en Meetjesland (Oost-Vlaanderen). Het strekt zich uit over de vijf gemeenten van het Landschapspark Bulskampveld: Beernem, Wingene, Ruiselede, Aalter en Oostkamp.

Nieuwe expeditie en uitbreiding wandelnetwerk in Landschapspark Bulskampveld
 (c) Westtoer

Voortaan maken de bossen van Nieuwenhove en Kampveld, de dorpskernen van Waardamme (Oostkamp) en Sint-Jan (Wingene) en Domein Menas in Sint-Maria-Aalter deel uit van het wandelnetwerk Bulskampveld. Via de natuurgebieden de Warandeputten en de Leiemeersen steek je nu makkelijk over naar het wandelnetwerk Velden en Meersen.

Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen plaatsten de nieuwe bewegwijzering voor de 164 knooppunten, met steun van Toerisme Vlaanderen. Ze is uitgevoerd in twee richtingen en bevat 575 houten palen en 1.255 bewegwijzeringsbordjes.

De bestaande lusvormige wandelroutes werden op de knooppunten gelegd en staan nu als suggestieroutes op de wandelnetwerkkaart. Van deze routes is geen individuele wandelkaart meer verkrijgbaar. De wandelroutes blijven wel bewegwijzerd en downloadbaar via de website van Westtoer.

De kaart van het wandelnetwerk Bulskampveld wordt uitgegeven op scheurvrij en waterbestendig papier. De kaart kost € 8,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en Toerisme Oost-Vlaanderen (www.routen.be/webshop).

Bookmark de permalink.